gototopgototopMi proizvodimo da traje!
Vrhunska stolarija!

Proizvodnja i prodaja PVC stolarijeProizvodnja Montaža Kontakt informacije
Na što treba obratiti pažnju kod kupovine novih prozora? PDF Print E-mail

Toplinska izolacija (ušteda energije)

Toplinska izolacija prozora iznimno je značajna jer se velik dio energije iz prostorije gubi preko prozora. Osnovni parametri koji utječu na dobru izolaciju prozora su profili(okvir i krilo) i staklo. Toplinska izolacija prozora prikazuje se „Uw“ vrijednošću. Što je ta vrijednost manja to su gubici energije kroz prozor niži, odnosno toplinska izolacija prozora je bolja. Ugradnjom niskoenergetskih prozora zajamčene su Vam znatne uštede energije.


Zvučna izolacija

Zvučna izolacija mjeri se u decibelima (dB). Što je ta vrijednost veća, to je zvučna izolacija bolja.

Što se tiče zvučne izolacije prozora, tu najveću ulogu preuzima debljina stakla. Izolacijsko staklo 4/16/4 koje se standardno ugrađuje u stolariju ima zvučnu izolaciju 33db. To znači da ono smanjuje vanjsku buku od npr. 70db na 37db što u principu odgovara tome da se kroz zatvoren prozor sa takvim staklom ne čuju automobili sa jako prometne ulice. Ukoliko su potrebni zahtjevi za dodatnom zvučnom izolacijom u mogućnosti smo ponuditi i takva stakla.

Sigurnost
Yavuz prozori standardno su opremljeni okovom sa višestrukim točkama zatvaranja i protuprovalnim prozorskim kvakama. Iako ne postoji stopostotna zaštita, provalnici će se, suočeni sa dobro osiguranim objektom, radije okrenuti nekom drugom.

Izvedba

Tehnologija izrade, obrada profila, načini spajanja, završna obrada i funkcionalnost samo su neke od stvari na koje morate obratiti pažnju kod kupnje novih prozora.

Fleksibilnost

Prozori i vrata uvelike utječu na arhitektonsku sliku nekog objekta; oni su izraz individualnosti i životnog stila. Moderan, suvremen prozor osim dobrih izolacijskih svojstava, mora udovaljavati zahtjevima kao što su: fleksibilnost kod izbora boja i oblika, jednostavno održavanje, protuprovalna zaštita i provjetravanje.

Montaža

Montaža prozora jednako je bitna kao i njegova izrada i osnovni je preduvjet za njegovu besprijekornu funkcionalnost i dugovječnost. Nepravilnom i nestručnom montažom mogu se poremetiti parametri koji utječu na njegovu funkcionalnost i izolacijska svojstva. Zato je od presudne važnosti da montažu odradi profesionalna i stručna osoba.

Garancija

Prilikom kupnje novih prozora obavezno provjerite da li prodavač kod kojeg kupujete stolariju ima sve potrebne certifikate i da li Vam za nju izdaje garanciju.

 

DOO YAVUZ COMPANY

Ćehaje bb, 75350, Srebrenik

Tel./fax: +387 35 645 601

kontakt@yavuz.ba

info@yavuz.ba

yavuzbosna@hotmail.com

POSLOVNA JEDINICA BR.2

Magistralni put bb, 75270 Živinice

Tel./fax: +387 35 744 534

Mob: +387 62 978 694

 


POSLOVNA JEDINICA BR.3

Ljubače bb, 75 214 Ljubače - Tuzla

Mob: +387 61 475 534